Svatomartinské menu ve školní restauraci Fabrika
Oslavy svátku svatého Martina, spojené s ochutnávkou mladého vína a husích specialit si v posledních letech našly své pevné místo v české gastronomii a upoutávky na ně spolu s nabídkou různých speciálních pokrmů se v první polovině listopadu pravidelně objevují na vývěsních štítech i webových stránkách většiny restaurací. Částí svého odborného zaměření je se světem gastronomie propojena také naše škola, připravující v rámci učebního oboru kuchař-číšník budoucí profesionály v oboru. Svatomartinské menu tak nemohlo ve čtvrtek 11. a v pátek 12. listopadu chybět ani v nabídce školní restaurace Fabrika. V prvním z uvedených dnů byla přitom naše školní restaurace výjimečně otevřená také ve večerních hodinách.
Slavnostní menu pod vedením učitelek odborného výcviku Marty Pluháčkové, Lenky Navrátilové, Ivy Novákové, Marty Šimáškové a Veroniky Švické připravili žáci 3. ročníku oboru KČ. Skládalo se z předkrmu v podobě husí paštiky s brusinkami, rukolou a pečivem a hlavního chodu v podobě pečeného husího stehna s červeným a bílým zelím a variací knedlíků (karlovarského, houskového a bramborového). V poledne menu doplňovala ještě polévka – husí kaldoun s játrovým knedlíčkem. Jako dezert byl podáván svatomartinský rohlíček. Celkově bylo uvařeno a vydáno více než 150 porcí. U slavnostně nazdobených tabulí obsluhovali hosty žáci 2. ročníku oboru kuchař – číšník. Za servírované pokrmy, profesionalitu obsluhy i vysokou úroveň celé slavnosti obdržely pracovnice střediska odborného výcviku od hostů mnohá slova chvály, která následně přetlumočily všem zúčastněným žákům.