Svatomartinská husa – úspěšná akce školní restaurace Fabrika
Tradiční podzimní akcí školní restaurace Fabrika je Svatomartinská husa. Kolektiv odborných učitelek, mistrových obdobného výcviku a žáků všech ročníků učebního oboru kuchař – číšník pod vedením paní Marty Pluháčkové nabízel po dva dny, konkrétně 9. a 10. listopadu, speciální svatomartinské menu v podobě obědů a večeří.
K obědu bylo možné ochutnat předkrm v podobě husí paštiky s brusinkami a toastem, husí kaldoun s nudlemi a játrovým knedlíčkem, pečené husí stehno, bílé a červené zelí, variaci knedlíků (karlovarský, houskový a bramborový) a jako dezert svatomartinský rohlíček se čtyřmi druhy náplní (makovou, tvarohovou, povidlovou a ořechovou). V případě večeře byla z bohatého menu vypuštěna polévka.
Velkem se za dva zmíněné listopadové dny prodalo přes 200 porcí. Ne všechny byly přitom hosty zkonzumovány přímo ve školní restauraci, lidé si jich také hodně objednali na odnos domů. Svatomartinských rohlíčků se prodalo cca 600 kusů. Spokojenost byla veliká. Podle slov paní Marty Pluháčkové hosté kvitují to, že školní restaurace nabízí klasiku – pečené stehno, 2 druhy zelí a 2 druhy knedlíků. O spokojenosti i z minulých let také vypovídá i to, že si stoly ve školní restauraci zamlouvají větší skupiny lidí včetně celých rodin a známých.