INTERNÍ NAVIGACE
HomeNovinkyOlima Cup-zlaté pásmo+postup do finále

Olima Cup-zlaté pásmo+postup do finále

Ve dnech 20.- 22. 10. probíhala na výstavišti Flora Olomouc soutěž Olima Cup 2016. Soutěžilo se ve třech kategoriích, a to kuchař kadet, junior a senior.
Kategorie junior byla určena pro žáky odborných gastronomických a hotelových škol z České republiky a ze zahraničí, kteří nedosáhli věku 21 let.
Tuto podmínku splňovala žákyně Tereza Pekařová, žákyně 3.ročníku oboru Kuchař-číšník . Své umění musela poměřit s dalšími deseti soutěžícími z odborných gastronomických škol.
Zadání soutěžního úkolu znělo následovně: během 45 minut připravit 4 porce inovativního pokrmu, kde hlavní surovinou bude vepřová krkovice bez kosti.
V den soutěže si každý soutěžící ze spotřebního koše vylosoval navíc 3 suroviny, které musel zakomponovat do pokrmu.
Výkony soutěžících hodnotila odporná porota složená ze známých kuchařů. Terezka zabojovala a získala umístění ve zlatém pásmu Díky tomu byla nominována na Mistrovství ČR Gastro Junior Brno 2017, která proběhne v lednovém termínu na brněnském výstavišti.
Blahopřejeme, držíme palce do finále a posíláme i oděkování učitelkám odborného výcviku za perfektní spolupráci při přípravě na soutěž.

Share With: