Naše „Hvězdy školních jídelen“
V naší školní jídelně pracují obětaví a zapálení kuchaři a kuchařky, kteří vaří s nápaditě, zdravě a s láskou.
8.ledna 2024 se na základě výsledků dosažených na soutěži „Nejlepší kuchařka/kuchař roku 2023 ve společném stravování“ konalo v sídle Pardubického kraje setkání účastníků této soutěže ze školních jídelen Pardubického kraje.
Týmové barvy Integrované střední školy Moravská Třebová hájil soutěžní tým ve složení paní Pavla Barešová a pan Radek Stejskal. Soutěžním pokrmem, kterým se ve finále prezentovaly, byl pokrm „Šťavnatý hovězí Wrap s quinoou a cibulkovou marmeládou“. Tady se na přípravě soutěžního menu podílela vedoucí školní jídelny paní Alice Krejčířová.
Tématem kategorie pokrm pro mládež od 11 do 18 roků (soutěžní kategorie byla určena pro školní jídelny základních škol a středních škol) bylo „Nejchutnější a nejatraktivnější pokrm v základních školách a středních školách – hlavní pokrm z mletého masa na vidličku nebo do ruky“ s parametry: atraktivní, chutný a nutričně hodnotný hlavní pokrm v základní škole a střední škole a to moderně, zdravě a sezónně. Smyslem této kategorie bylo ukázat, že stravování ve školních jídelnách základních a středních škol je na vysoké úrovni a pracovníci těchto zařízení umí upravit stravu, která je nejenom kvalitní, ale zároveň taktéž chutná a je atraktivní pro žáky a studenty. Navíc, stravování středoškoláků má svoje specifika. Středoškoláci požadují především trendové jídlo z rychlých občerstvení, nákupních center a etnické pokrmy, které ochutnali o prázdninách nebo v restauracích. Smyslem této kategorie bylo ukázat, že dokážeme uspokojit i tuto náročnou skupinu dospívající mládeže, připravit stravu, která je chutná, atraktivní i zdravá. Mottem kategorie bylo: Atraktivně, moderně, chutně, zdravě a sezónně.
Radní pro školství Josef Kozel poděloval za vzornou reprezentaci Pardubického kraje a předal týmu naší školy pamětní diplom “ Hvězda školních jídelen„.
Blahopřejeme a přejeme všem dobrou chuť !