INTERNÍ NAVIGACE
HomeGastro kartaCelodenní catering pro 220 osob – úspěšná výzva pro školní gastronomii

Celodenní catering pro 220 osob – úspěšná výzva pro školní gastronomii

Celodenní catering pro 220 osob – úspěšná výzva pro školní gastronomii

V úterý 25. března dostali žáci gastronomických oborů naší školy důvěru, aby spolu s učitelkami a mistrovými odborného výcviku zajistily celodenní stravování pro více než dvě stovky účastníků celostátní konference Hospodářsky a sociálně ohrožených území, která toho dne proběhla ve svitavské Fabrice. Akce byla určena pro aktéry regionálního rozvoje a regionální politiky. V panelových diskuzích a workshopech vystoupili zástupci ministerstev, renomovaní ekonomové, regionalisté, bankéři a další experti na danou problematiku, aby společně hledali konkrétní řešení pro zlepšení situace v nejvíce znevýhodněných regionech a předali si příklady dobré praxe.

 

ISŠ Moravská Třebová v polyfunkčním objektu svitavské Fabriky již po řadu let provozuje odloučené pracoviště – středisko odborného výcviku gastronomických oborů, jehož součástí je také školní restaurace. A právě toto funkční zázemí velkou měrou přispělo ke zdárnému průběhu akce.

 

Již dopolední coffee break provázela bohatá nabídka studených pokrmů – jogurt s chia semínky a ovocem, pudinkové pohárky, cheesecake, plněné sýrové a uzeninové croissanty, mini chlebíčky s lososem a slaný závin z listového těsta.

 

K obědu měli účastníci konference na výběr ze čtyř druhů jídel: moravský vrabec, červené zelí, bramborové noky / kuřecí závitek s mozzarellou a sušeným rajčetem s vařenými bramborami / hovězí líčka na červeném víně se šťouchanými bramborami / zeleninové rizoto s parmazánem

 

Odpolední coffee break opět obsahoval bohatou nabídku pokrmů, podávaných formou rautu: obložené masové mísy, mini řízečky, plněné banketky, koláčky, mini zákusky….

 

Po celou celý den byla účastníkům k dispozici káva, čaj, nealkoholické nápoje. O přípravu všech pokrmů se vzorně postarali jak žáci všech tří ročníků učebního oboru kuchařčíšník, tak 3. ročníku studijního oboru hotelnictví. Právě jim, spolu s pracovnicemi odloučeného střediska odborného výcviku – školní restaurace Fabrika patří velké poděkování za skvěle odvedenou práci. Hmatatelným důkazem její kvality je i děkovný dopis, který organizátoři akce po jejím skončení zaslali vedení školy.

 

Marta Pluháčková, vedoucí učitelka odborného výcviku

 

 

Share With: