Barmanský kurz pro žáky gastronomických oborů
Ve dnech 21. – 24.3.2022 proběhl v odborné učebně tradiční barmanský kurz pro zájemce z gastronomických oborů ( Hotelnictví a Kuchař-číšník).
Lektorem kurzu byl František Holík ( Barman ČR 1991, 1993 praxe Melbourne, Lipsko, Miláno, Moskva, Madrid, 20 let barman v Lucerna baru, složení barmanských zkoušek v SRN – povolení MŠMT)
Čtyřdenní odborný kurz obsahoval teorii a praxi za barovým pultem a zahrnoval přípravu baru, míchaných nápojů, dekorací a degustace.
Teoretická část směřovala ke znalosti destilátů, likérů, vín, piva a nealko nápojů, v praktické části si žáci vše vyzkoušeli a procvičili.
Každý z účastníků kurzu obdržel autorizované osvědčení v anglickém a českém jazyce s mezinárodní úpravou.