Avantgardní pokrmy české kuchyně / obor Kuchař-číšník
Průběžnou snahou školy je neusnout na vavřínech a průběžně zajišťovat přísun informací a zkušeností z moderní české gastronomie do výuky ve škole.
Z tohoto důvodu byli vysláni dva pedagogové a dvě žákyně 2. a 3. ročníku oboru Kuchař-číšník na odbornou stáž v Rožnově pod Radhoštěm. Zde měli možnost zažít přípravu a také ochutnat tradiční české pokrmy s netradičními názvy, které připravil šéfkuchař a bývalý kapitán národního kuchařského týmu pan Jan Horký.
Podle ohlasů všech účastníků to byl velký zážitek a také obohacující rozšíření gastronomických obzorů. Názvy pokrmů zajímavost tohoto workshopu jistě dokreslují: „Rak s candátem v žabinci“, „Králík v mrkvovém záhoně“, „Kuřátko na louce“ a „Avantgardní štrůdl“.
Mgr. Vít Kastner
učitel odborných předmětů gastronomie