Velký úspěch naší gastronomie na OLIMA Cupu
Ve čtvrtek 14. října v Olomouci doslova zazářila žákyně 3. ročníku naší školy Zuzana Šafářová. Talentovaná žákyně učebního oboru kuchař-číšník zaujala svým výkonem odbornou porotu soutěže Gastro Olomouc Olima Cup 2021 natolik, že jej po právu ohodnotila udělením 2. místa v soutěžní kategorii kuchař – junior.
Jednalo se přitom o 25. ročník soutěže mladých odborníků z oblasti gastronomie s mezinárodní účastí, pořádaný Asociací kuchařů a cukrářů ČR pobočka Severní Morava a Slezsko, Moravskou střední školou Olomouc a Výstavištěm Flora Olomouc.
Pokrmem, kterým Zuzana, pro kterou to byla mimochodem první účast na takovéto soutěži, zaujala porotu, byla vepřová kotleta s kostí, doplněná masovou kroketou se škvarkami, pastyňákovým pyré, podzimní zeleninou, omáčkou demi-glace a prachem z červené řepy.
Na přípravě Zuzany na soutěž se pak kromě mistrové odborného výcviku Ivy Novákové z naší školní restaurace Fabrika podílel také odborník z praxe, mistr kuchař Petr Bui z firmy Kolja Catering Litomyšl. Dodavatelem kvalitního masa k přípravě pokrmu bylo v témže městě sídlící Řeznictví a uzenářství Morávek.