Svatomartinské menu provonělo školní restauraci Fabrika
Populární Svatomartinské menu nechybělo ve čtvrtek 10. a v pátek 11. listopadu ani v nabídce naší školní restaurace Fabrika. Ve druhém z uvedených dnů pak bylo upravené menu restaurací výjimečně nabízeno také jako večeře.
Na přípravě sezónních delikates tradiční české gastronomie se pod vedením učitelek odborného výcviku Marty Pluháčkové, Lenky Navrátilové, Ivy Novákové, Marty Šimáškové a Veroniky Švické podíleli žáci 2. a 3 ročníku učebního oboru kuchař – číšník.
Menu, podávané jako celek, sestávalo z předkrmu – husí paštiky s brusinkami a bílým toastem a hlavního chodu v podobě pečeného husího stehna s červeným a bílým zelím a variací knedlíků (karlovarského, houskového a bramborového). V poledne menu doplňovala ještě polévka – husí kaldoun s játrovým knedlíčkem. Jako dezert byl podáván svatomartinský rohlíček se čtyřmi druhy náplní (makovou, povidlovou, ořechovou a tvarohovou). Jak je na svátek svatého Martina zvykem, nechybělo v nabídce ani mladé víno z letošní sklizně. U slavnostně nazdobených tabulí obsluhovali hosty žáci 2. a 3. ročníku oboru kuchař – číšník.