Svatomartinské menu rozzářilo Fabriku
Oslavy svátku svatého Martina, spojené s degustací mladého vína a konzumací husí pečeně i dalších tematických pokrmů si po roce 2000 našly své pevné místo v také v tradici české gastronomie. Stranou tohoto dění tak nemůže zůstat ani naše škola, připravující v rámci jednoho učebního a dvou studijních oborů pro praxi budoucí profesionály v oboru gastronomie. V pátek 8. a přímo na svatého Martina, tedy v pondělí 11. listopadu tak běžné menu našeho odloučeného střediska odborného výcviku – školní restaurace Fabrika vystřídaly husí hody. Kolektiv odborných učitelek, mistrových obdobného výcviku a žáků učebního oboru kuchař – číšník pod vedením paní Marty Pluháčkové opět připravil speciální Svatomartinské menu v podobě obědů a večeří.
K obědu bylo možné ochutnat předkrm v podobě husí paštiky s brusinkami a toastem, husí kaldoun s nudlemi a játrovým knedlíčkem, pečené husí stehno s bílým i a červeným zelím a variací knedlíků (karlovarský, houskový a bramborový). Jako dezert byl podáván svatomartinský rohlíček se čtyřmi druhy náplní (makovou, tvarohovou, povidlovou a ořechovou). V případě večeře, podávané pouze v pátek 8. 11., byla z popsaného menu vypuštěna polévka. Uvedené pokrmy mohly hosté samozřejmě zapít profesionálně rozlévaným mladým Svatomartinským vínem.
Celkem bylo za oba listopadové dny prodáno kolem 120 porcí zmíněného menu. O spokojenosti a dobré tradici vypovídá i fakt, že si stoly ve školní restauraci zamlouvají větší skupiny lidí včetně celých rodin a přátel. Působivý a netradiční byl v pátek 8. listopadu také venkovní pohled na rozzářená okna školní restaurace, která je jinak vzhledem k organizaci odborného výcviku otevřena pouze v poledních hodinách.