INTERNÍ NAVIGACE
HomeGastro kartaCukr v potravinách – projektová výuka oboru hotelnictví

Cukr v potravinách – projektová výuka oboru hotelnictví

Cukr v potravinách – projektová výuka oboru hotelnictví

V rámci předmětu „Nauka o poživatinách“ paní učitelka Veronika Minaříková s žáky 2. ročníku studijního oboru hotelnictví při praktickém cvičení zpracovala přehled o množství cukru ve vybraných potravinách a nápojích. Žáci dané množství nejprve zjistili či dopočítali dle údajů na etiketě výrobku a následně pro ilustraci do průhledného sáčku navážili příslušné množství bílého řepného cukru. Z etiket výrobků a sáčků s cukrem pak zhotovili výmluvou dekoraci, kterou společně připevnili na nástěnku. Ta je umístěna na hlavní chodbě školy poblíž vestibulu budovy Brněnská. A věříme, že pro nejednoho z kolem procházejících žáků i učitelů už se stala zdrojem zamyšlení nad vlastní výživou a životosprávou.

Share With: